Consumul de broccoli sau de varză ar putea limita severitatea alergiilor cutanate, se arată într-un studiu realizat de Inserm (Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetări Medicale din Franţa) și de Institutul Curie din Paris, citat de www.viata-medicala.ro. Cercetătorii au arătat că absența din alimentație a unor compuși care există în anumite legume, în mod special în broccoli și în varză, ar putea agrava alergiile. Rezultatele, publicate în revista eLife, subliniază importanța unei alimentații echilibrate, care să însoțească terapiile specifice recomandate pacienților. Cercetătorii francezi au analizat cu precădere compuşii care acţionează asupra unei molecule prezente în organism, denumită receptor de hidrocarburi aromatice (AhR). Aceste substanțe nutritive sunt prezente în mod natural în legumele crucifere. Absenţa compușilor din dieta şoarecilor a fost asociată cu o creştere a inflamaţiei la nivelul pielii şi cu o agravare a alergiei cutanate, a constatat studiul. Cercetătorii au încercat să găsească o explicație, și au constatat că absența compușilor duce la supraproducția, la nivelul epidermei rozătoarelor, a unei molecule numită TGF-beta. Producția în exces perturbă funcționarea normală a celulelor Langerhans prezente în epidermă și care funcționează ca un modulator al răspunsurilor imunitare cutanate. Specialiștii au validat apoi rezultatele, arătând că substanțele care activau receptorul AhR controlau și producția de TGF-beta în celulele epidermei umane.